Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΝΑΞΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΡΝΑΚΙ

Κατσικάκι ή αρνί πατούδο

Συστατικά

1μικρό αρνάκι ή κατσικάκι απο την Ναξο μέχρι και έξι κιλά με τη συκωταριά του
1κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα μάτσο
άνηθο ψιλοκομμένο
½ κιλό κεφαλοτύρι Νάξου
¼ λαρδί ή πάχος χοιρινό παστό
1 ½ κούπα ρύζι
2κούπες βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

Πλύνετε καλά το αρνάκι και καθαρίστε το. Κόψτε τη συκωταριά σε μικρούς κύβους και τα κρεμμυδάκια σε φετάκια.

Βάλτε σε μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος τη μία κούπα βούτυρο και τσιγαρίστε τη συκωταριά με τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε το λαρδί, το ρύζι, τον άνηθο, αλατοπίπερο κι ελάχιστο νερό στο τέλος για να ψηθούν όλα μαζί για δυο-τρία λεπτά.

Κατεβάστε τη γέμιση από τη φωτιά και στη συνέχεια κόψτε το κεφαλοτύρι κομμάτια κι ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μίγμα. Γεμίστε μ’ αυτό το αρνί και ράψτε το με χοντρή βελόνα και κλωστή.

Αλατίστε και πιπερώστε το αρνί εξωτερικά και αλείψτε το με το υπόλοιπο βούτυρο. Σιγοψήστε για τρεις ώρες.
Από Foodland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου