Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μελιτζανόπιτα Ναξου.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑΞΟΥ
Υλικά (για τη ζύμη):Για όσους δε βαριούνται, αλλιώς έτοιμο μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • χλιαρό νερό
    Υλικά (για την γέμιση):
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
    3 ντομάτες ώριμες
  • 2 κούπες τυρί τριμμένο (μόνο κίτρινο), προτείνω 1 κούπα Σαν Μιχάλη και 1 κούπα γραβιέρα Νάξου
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βασιλικό
    αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
    Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ, προσθέτοντας τελευταίο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μια ώρα περίπου.
  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες για μία ώρα στους 180 C, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανοίγουμε τα 4 φύλλα και τα στρώνουμε βάζοντας λάδι ενδιάμεσα.
  • Απλώνουμε τα υλικά της γέμιση και στρώνουμε και τα 2 υπόλοιπα φύλλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι το τελευταίο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 170 C για 1 ώρα περίπου.
    Σερβίρεται χλιαρή ή και κρύα. Μιαμ!
  • http://greekcook.gr/tags/%CE%9D%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου