ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑΞΟΥ
Υλικά (για τη ζύμη):Για όσους δε βαριούνται, αλλιώς έτοιμο μισό κιλό φύλλο κρούστας
Υλικά (για τη ζύμη):Για όσους δε βαριούνται, αλλιώς έτοιμο μισό κιλό φύλλο κρούστας
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- χλιαρό νερό
Υλικά (για την γέμιση): - 4 μελιτζάνες φλάσκες
3 ντομάτες ώριμες
- 2 κούπες τυρί τριμμένο (μόνο κίτρινο), προτείνω 1 κούπα Σαν Μιχάλη και 1 κούπα γραβιέρα Νάξου
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- βασιλικό
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση: - Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ, προσθέτοντας τελευταίο το νερό και
ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε
ζεστό μέρος μια ώρα περίπου.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για μία ώρα στους 180 C, τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.
Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανοίγουμε τα 4 φύλλα και τα στρώνουμε βάζοντας λάδι ενδιάμεσα.
- Απλώνουμε τα υλικά της γέμιση και στρώνουμε και
τα 2 υπόλοιπα φύλλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι το τελευταίο φύλλο,
χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 170 C για 1 ώρα
περίπου.
Σερβίρεται χλιαρή ή και κρύα. Μιαμ! - http://greekcook.gr/tags/%CE%9D%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου